Pårørendedagen

Pårørendedagen er en viktig anledning for å sette søkelyset på pårørende og deres utfordringer. I år, den 18. september, feirer vi den femte markeringen av Pårørendedagen, som ble første gang startet i 2018. 

Hensikten med dagen er synliggjøring av pårørende og fokus på- og bevisstgjøring av hva de står i. Pårørende gjør en verdifull innsats samfunnet ikke klarer seg uten, og det må løftes fram. For den som er syk er de pårørende nesten alltid de viktigste støttespillerne. Pårørende er viktig også for helse- og omsorgstjenesten – og for samfunnet og de må tas vare på sånn at de orker å stå i rollen.

Årets pårørendekonferanse

Hva når partneren din begynner å glemme? Når barnet du nettopp har født viser seg å ha en funksjonsnedsettelse? Når du ikke klarer å stå i jobb lengre fordi det er for krevende å følge opp dine gamle foreldre? Eller når du finner ut at sønnen din ikke har vært på skolen på flere uker? Årets konferanse har fokus på hvordan vi kan finne gode veier videre og på hvordan håpet finnes selv når alt synes håpløst. 

Konferansen har høy profesjonell standard, favner bredt og har høy underholdningsverdi. Blant foredragsholderne er Else Kåss Furuseth, Trond Viggo Torgersen, Peder Kjøs og Dora Thorhallsdottir. 

Les mer om konferansen på pårørendesenteret sine sider

Lokale arrangement

I tillegg til den nasjonale konferansen arrangeres lokale markeringer rundt om i landet. Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Innlandet (Hedmark) har tatt initiativ til makering av dagen i tre kommuner i Innlandet:  Alvdal, Ringsaker og Åsnes. Hit kan alle som bor i Innlandet komme, velg den lokasjonen som er nærmest deg!

Det blir lokalt arrangement fra morgenen, før pårørendekonferansen sendes live på storskjerm fra klokken 10. 

Påmelding

Frist for påmelding til årets konferanse er 11. september. Arrangementet er gratis og inkluderer lunsj. Mulighet for å kjøpe mineralvann, kaffe og te. 

Utviklingssenterets pårørendearbeid

Utviklingssenteret har som oppdrag å spre regjeringens pårørendestrategi og helsedirektoratets pårørendeveileder som viser vei for god praksis for pårørendesamarbeid i tjenestene. Det pågående prosjektet: helhetlig støtte til pårørende med krevende omsorgsoppgaver - pårørende skal også bo trygt hjemme er også åpent for flere kommuner som ønsker å forbedre lokalt pårørendearbeid.

Her kan du lese mer om Utviklingssenteret.